Linux E X P R E S

Facebook

ALSA lib pcm.c:7236:(snd_pcm_recover) underrun occured

wine_audio_card.png

Takhle by se dal ve zkratce popsat můj problém, který se projevoval u všech ve Wine spouštěných aplikací strašlivě trhaným zvukem.


Pokud používáte Wine, například pro hraní Windows her, možná se brzy setkáte se stejným problémem, jako já. Zvuk se začne trhat a v terminálu se začne nekonečněkrát za sebou objevovat hláška z titulku. Nezáleží, jestli používáte PulseAudio, nebo ne. Nejde o chybu Wine, projevuje se to podle Googlu i u jiných aplikací.

Chybu se mi podařilo napravit pouze s vypnutým PulseAudiem, jinak ne. Takže pokud ho potřebujete, nepomůžu vám. Je potřeba vyřadit z provozu dmix. Takže hurá do toho:

Vytvořte nebo upravte soubor /etc/asound.conf tak, aby obsahoval následující:

pcm.!default {
	type plug
	slave.pcm hw
}

Pokud jste používali PulseAudio a soubor obsahuje následující nebo podobný kód, odstraňte ho:

pcm.pulse {
    type pulse
}
ctl.pulse {
    type pulse
}
pcm.!default {
    type pulse
}
ctl.!default {
    type pulse
}

Vyřadíte tím z provozu PulseAudio, nezapomeňte ještě změnit slovíčko pulse na alsa v souboru /etc/libao.conf a odstranit několik balíčků. (Uvádím příklad z Debianu.)

aptitude remove libasound2-plugins pulseaudio pulseaudio-esound-compat pulseaudio-module-gconf pulseaudio-module-hal pulseaudio-module-lirc pulseaudio-module-x11 pulseaudio-module-zeroconf pulseaudio-utils paman padevchooser paprefs pavucontrol pavumeter libao-pulse

A už můžete dál pařit :) Jen zkrátka nepustíte dva zvuky najednou.

Diskuze (1) Nahoru