Linux E X P R E S

Facebook

Co je nového ve světě Ubuntu

Na webu zive.cz se objevila recenze Ubuntu od Jakuba Čížka. Jaký ohlas tato recenze vzbudila? Co si o ní myslí sami uživatelé distribuce Ubuntu? A vyhraňuje se diskuse pod recenzí nějak z jiných podobných druhů diskusí? Soutěž "Ubunťák roku 2007" a test "How geeky are you?" :-)


logo_ubuntu1.pngPodle fóra ubuntu.cz recenze distribuce Ubuntu na webu zive.cz vzbudila živý zájem též mezi samotnými uživateli této distribuce. Vojtěch Trefný, administrátor fóra ubuntu.cz, recenzi hodnotí jako pěkný článek, překvapilo ho to :-) a doporučuje přečíst. Ohlasy ostatních uživatelů fóra jsou kladné, recenzi hodnotí jako zajímavou, nepředpojatou, pěknou, super ... Samozřejmě se najdou i ohlasy opačné, ale těch je výrazně méně.
Také diskuse k recenzi na zive.cz je hodnocena pozitivně jako diskuse věcná (ne flame), zajímavá, rozvětvená, velice dlouhá a živá ;-) ... (výjimkou je Ten-jehož-jméno-se-nevyslovuje, jenž pro své kontroverzní působení (nejen na) zive.cz není kladně hodnocen)
Nejcharakterističtější hodnocení napsal uživatel fóra s nickem Runn3r.cZe: "je vidět, že spolupráce zive.cz a Linuxexpresu přináší své ovoce..." Debatovalo se v tomto tématu fóra ubuntu.cz.

I když rok 2007 je už za námi, přesto zmíním výsledek takové malé soutěže Ubunťák roku 2007. Z celkového počtu 41 nominovaných účastníků, mezi nimiž byli nejen administrátoři a moderátoři fóra ubuntu.cz a rovněž významní členové tohoto fóra, ale i uživatelé fóra, se nejlépe umístil administrátor fóra Vojtěch Trefný se 30 hlasy.

Konečné pořadí soutěže "Ubunťák roku 2007"
  1. Vojtěch Trefný - 30 hlasů
  2. Lukáš Svoboda - 22 hlasů
  3. Kamil "ripper" Páral - 19 hlasů
  4. Anna Taliánová - 15 hlasů
  5. nettezzaumana - 14 hlasů

Gratuluji všem účastníkům k jejich umístění, hlavně Vojtěchovi Trefnému, Lukášovi Svobodovi, Kamilovi Páralovi a nettezzaumanovi. Vyhlášení soutěže Ubunťák roku 2007 na fóru ubuntu.cz.

Na fóru ubuntu.cz se kromě rozsáhlého tématu Vtípky okolo LINUXU :-) objevilo také další zajímavé téma nazvané How geeky are you? Lze zde najít zatím linky na dva testy, jak moc je uživatel Linuxu tzv. geek, což je synonymem linuxového guru (více viz česká Wikipedie). Ve druhém testu mi vyšlo 12,62% jako geek tendence ... :-)

Diskuze (0) Nahoru