Linux E X P R E S

Facebook

Vychází březnové číslo

V pondělí 7. 3. 2005 vychází další číslo měsíčníku LinuxEXPRES zaměřeného na Linux, volně šiřitelné programy a svobodný software. K dostání bude na stáncích po celé ČR i SR, dále v internetových obchodech shop.qcm.cz, Mareček.kup.to, Linuxsoft.cz a Stinet.sk.


le05_03.jpg

Hlavním tématem jsou viry a spam, čemuž odpovídá i speciální příloha popisující instalaci poštovního serveru Postfix spolu s antivirem NOD32 a články nazvané Ochrana Samby a Hromadné instalace Windows. První se věnuje zabezpečení souborového serveru Samba a druhý předkládá praktický návod na hromadné reinstalace stanic se systémy Windows 9x/NT/XP za pomoci Linuxu.

Kromě dalších dílů seriálů o TCP/IP sítích a interpretru Bash najdete v čísle závěr článku o programu DVD::Rip, spoustu zajímavých recenzí (Mandrakelinux 10.1 CZ, NPulse, Webmin, DistCC, notebook Barbone a jiné) a pravidelné rubriky, například rozhovor s Jaroslavem Suchánkem z firmy Grisoft o virech a Linuxu.

Březnové číslo přináší mnoho novinek ve vzhledu. Kromě zcela nového designu jeto například hodnocení obtížnosti článků. Zareagovali jsme také na opakované žádosti čtenářů a zastavili jsme balení časopisu do fólie a začali jsme CD přílohy vlepovat. A již dnes můžeme avizovat další změny – můžete se těšit na více stran nebo DVD disky.

Na již zmiňované CD příloze je velké množství antivirových řešení, jak komerčních, tak nekomerčních. Kromě dalších programů pro Linux a všech recenzovaných her najdete na přiloženém médiu také dokumentaci k distribuci Ubuntu nebo aktuální verze produktů od Mozilla Foundation. CD je navíc bootovatelné a můžete s ním vyzkoušet nové GNOME 2.10.

Připravili jsme také speciální předplatitelskou akci. Pokud si objednáte předplatné v období mezi 7.3.2005 a 4.4.2005, získáváte automaticky praktický dárek - balíček médií DVD-R značky Memorex, případně volnou vstupenku na LinuxEXPO 2005 (v případě, že bychom rozdali omezený počet dárků). Neváhejte a předplaťte si LinuxEXPRES ještě dnes!

Pro netrpělivé zájemce je na stránkách www.linuxexpres.cz ke stažení deset ukázkových stran časopisu ve formátu PDF.

O společnosti QCM, s.r.o.
QCM se zaměřuje na dodávky IT projektů založených na open-source technologiích s důrazem na bezpečnost a výslednou hodnotu pro zákazníka. Od roku 2001 QCM aktivně šíří a podporuje operační systém Mandrakelinux. Ve spolupráci s firmou Mandrakesoft S.A., tvůrcem této distribuce, ho dokázala v České republice a na Slovensku masově rozšířit a zpopularizovat. Mandrakelinux také získal mnoho ocenění. Za zmínku stojí Křišťálový disk z Invexu 2003 a jeho zvolení nejpopulárnější českou linuxovou distribucí roku 2002 a 2003.

Firma QCM dále zajišťuje instalaci a provoz firemních serverů a stanic naplatformě Linux. Reference z České republiky (např. VOKD, a.s.,Drážní inspekce, MEZ, a.s.) i ze zahraničí (MIS Corporate Defence Solutions, South Airshire Council, Charity Aid Foundation).

Kontaktní osoba pro další informace

Milan Woff,
obchodní ředitelQCM, s.r.o.
milan.woff@linuxexpres_cz

tel.: + 420 545 534 556

Diskuze (0) Nahoru